perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pyynnöstä

Tein naapuripariskunnan miniälle säärystimet. En ole pitkään aikaan säärystimiä tehnyt, joten sanoin että tuo minulle 2 kerää 7veljestä, niistä nyt vähintään syntyy.

Minulle annettiin vapaat kädet, hetken pengoin omia varastojani, minkälaisia ohjeita sieltä löytyisi. Päädyin parin yrityksen ja erehdyksen jälkeen Hanna-Kaisa Hämäläisen Penniin, joka on julkaistu Ullassa 3/11. Tein säärystimet MagicLoopilla yhtä aikaa ( minulla on jokin kamala alusta aloittamisen kammo), ja säärystimet valmistuivat sutjakasti. 
 Malli oli mukava neuloa, koko ajan tuntui tapahtuvan jotain pientä, joka piti mielen vireänä. 
Malli: Penni
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 4,0mm KnitPro pyöröt

Ja kun lankaa jäi, täytyi sitten tehdä toisetkin....
Kuvio on napattu Novita sukkalehdestä, muuten sitten tein ihan vain sileää. Tuleva omistaja ei ole vielä käynyt hakemassa omiaan pois, täytyy siis toivoa, että mahtuvat ja mallit miellyttävät.

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Walk on the moon

Ihastuin tähän huiviin heti ensisilmäyksellä. En vain saanut tilattua huivipakettia Wollmeiseltä. Jotenkin on ahdistanut se, että sieltä tilatessa pitäisi olla nopea, jotta saa haluamansa. Ja myös kytätä sivujen päivitystä jne. Olen kyllä ko. sivuille kirjautunut (en vain enää muista salasanaani), mutta en ole vielä (kaikista hehkutuksista huolimatta) saanut tilattua Wollmeisen lankoja. 

Kuitenkin, kun huivin ohje tuli hetkeksi myyntiin Ravelryyn, klikkasin sen heti ostoskoriini. Ja kun tiedossa olivat häät, jonne harteille oli saatava jotain lämmikettä ja lankakaapista löytyi Cascaden Heritage silkiä, niin puikot alkoivat heilua.
 Huivi oli todella mukava neuloa. Joka kerroksella oli jotain "uutta" tekemistä, joten viimeisten kerrosten lähemmäs kuusisataa silmukkaakaan eivät aiheuttaneet tylsistymistä.
 Värit ovat juuri ihanan pirteät, kuten keväisen huivin kuuluukin olla. Huivin päätelyn tein toisin kuin ohjeessa. En halunnut enää lisätä viimeisille kerroksille silmukoita, joten tein pelkkää oikeaa viimeiset kerrokset, ettei reuna ala rullautumaan. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen.
 Malli: Walk on the moon
Lanka: Cascade Yarn Heritage Silk
Puikot: 3,5mm KnitPro pyöröt

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Jokainen nainen tarvitsee vähintään...

...yhden mustan neuletakin. Ostin tähän langat jo ajat sitten, aloittaminen antoi odottaa vaan itseään. Olin ostanut Veeran ohjeenkin hyvissä ajoin, joten kaikki oli valmiina. Aloitettuani neuleen, koko homma meinasi mennä kaapin perälle. En vain saanut kaulusta asettumaan. Jouduinkin sitten laittamaan palmikoinnin molempiin etureunoihin, jotta reunat pysyisivät hyvännäköisinä.
 Valo hiukan vääristää, eikä lanka nyt niin kovin mustalta näytä, mutta mustaa se on. Takki on ollut jo niin kovalla käytöllä, että on jo hiukan nyppyyntynyt hihojen alta, mutta sehän on toisaalta positiivinen asia, ettei ole jäänyt kaappiin makaamaan. Ja täytyy jossain vaiheessa tehdä toinenkin, jos vain löytyy yhtä hyvä malli!
 Malli: Water and stone, Veera Välimäki
Lanka: Cascade yarn 220
Puikot: 4,5mm KnitPro pyöröt

Meinasi käydä köpelösti....

Aikamoinen tauko tuli kirjoitteluun. Ensin vastusti erittäin pimeä syksy. Valokuvia ei tehnyt mieli ottaa, kun ainoa valoisa hetki tuli vietettyä työpaikalla. Sitten marraskuun lopussa nuorimmaisella murtui sääriluu. Ja vaikka olinkin hänen kanssaan kotona seitsemän viikkoa, ja ystävät innokkaina kyselivät, että mitä ihania käsitöitä olet tehnyt, niin eihän siinä sellaiseen ollut aikaa. Piti keskittyä nuoren miehen kantamiseen, kun ei saanut yhtään jalalle varata, joten siinä hurahti nekin viikot.

Mutta, nyt muutaman vanhan asian pariin... (pahoittelut tummista ja synkeistä kuvista).

 Ennen joulua neulenurkkauksessani kävi välillä pieni vinkka (=tuuli), joten kaipailin hartioille jotain lämmintä. Ja kun aiemmasta projektista oli jäänyt lankaa, lähti Shetland triangle lace shawl puikoille. Koska lanka on paksua, puikotkin olivat oikein paksut (6,0mm). Työ valmistuikin joutuisasti, ja nyt on harteille lämmikettä, kun neuloo omassa nurkassaan.

Malli: Shetland triangle lace shawl, Evelyn A. Clark
Lanka: Cascade yarn Eco+
Puikot: 6,0mm KnitPro Pyöröt

Joulun alla askarreltiin myös tyttölapsen kanssa. Tyttäreni näki jossain käsityövinkkikätköissäni joulukalenterimallin. Kaivettiin siis hieman kangasvarastoja kotona, että äidin työkaverien kotona, ja hienot joulusukat saatiin seinälle.

 Sukat numeroitiin kangasväreillä. Tytär leikkasi ja ompeli kaikki tossut (äiti huolitteli saumurilla), ja todella ylpeitä ollaan aikaansaannoksestamme. Näillä jännitetään monta tulevaa joulukuuta!

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Simple Sprinkle

Kuvan laatu on nyt erittäin heikkoa. Syksyn pimeys tuli taas yhtäkkiä päälle, joten luonnonvalon aika on juuri silloin, kun minä olen työmaalla. Mutta jotain kuitenkin. Veera Välimäen Simple Sprinkle on kummitellut mielessäni jo tovin. Saatuani lasten villatakit valmiiksi, lankaakin löytyi. Itse malliin on laitettu kuutta eri väriä, minä ajattelin selvitä kolmella. Hieman joutui soveltamaan, mutta itse olen lopputulokseen tyytyväinen.
Neulepinnasta tuli todella kaunis, lyhennetyt kerrokset tuovat todella hauskan kuvion työhön.
Hieman mutkitteluja ja suunnanvaihtoja.
Itse olen todella tyytyväinen.
Malli: Veera Välimäen Simple Sprinkle
Lanka : Cascade Yarns 220 (lasten villatakkien loput langat)
Puikot: 4,5mm

tiistai 5. marraskuuta 2013

Kuplatus

Kun kerran kaikki muutkin, niin sitten minäkin. Eli Neulovan Nartun kuplaa lapasten verran. 
Langaksi kaivoin korin pohjalta pari Cascaden 220 kerää. Silmukka määrät ym juuri ohjeen mukaan. Tuli aika tiukat, mutta enemmän tykkään sellaisista kuin liian löysistä.

Kuplien välistä käy mukavasti tuuli, kun talvella pyöräilee. Tämän taki teinkin oikein pitkät ranteet, jottei kylmä kävisi. Ja olo on, että toisetkin kyllä tällaiset jossain välissä teen.

Lanka: Cascade Yarns 220
Puikot: KnitPro Cubics 4,0mm (muistaakseni)

perjantai 27. syyskuuta 2013

Pöllöttää

Suurin Horatio ja Oren-buumi taitaa jo olla ohi. Mutta minulle se vasta syttyi. Tai itse asiassa sai sysäyksen, kun lasten villatakeista jäi lankoja jäljelle.
Kädetkin tarvitsivat lämmikettä, ja mikä siis parempaa kuin pöllölauma lämmittämässä. Nuorimman lapaset tein ensin, ihan peräjälkeen molemmat. Ovat lähes siis samanlaiset. Sitten tein yhden tyttären lapasen (joka muuten on aikuisen koolla tehty). Tässä välissä täytyi sitten kääntyä aivan mahtavan palvelun omaavan Kujeen puoleen, ja tilata hieman lisää lankaa. Lankoja odotellessa tein keskimmäiselle yhden lapasen. Sitten tehtiinkin välissä tyttären villatakki.... Ja kun tosiaan oli tovi vierähtänyt, niin kahdelle jo valmistuneelle lapaselle parit. Ainut etten muistanut enää puikkokokoa, jolla olin toisen parin tehnyt. Ei hätiä mitiä, muutamat kokeilut ja purkoosit. Siltikin tuntuu, että molemmissa on liian isoilla puikoilla toinen pari tehtynä. No, pääasia, että käyttäjät ovat tyytyväisiä.
Lanka: Cascade Yarn 220
Puikot: vissiin 4,0mm KnitPro Cubics (ainakin osassa lapasista)