maanantai 3. syyskuuta 2012

Ensikosketus huiveihin

Lumoavan langan ikkunassa on ihastuttava huivi ollut jo pitkään esillä. Hetken salapoliisityötä tehtyäni, sain selville huivin olevan Revontuli-huivi, johon sitten piakkoin tulostinkin ohjeen. Ja lahjottuani tyttäreni esittelijäksi, niin tässä tulos:
En todellakaan ollut koskaan aikasemmin huivia neulonut, tämä on ollut elämäni ensimmäinen kosketus huiveihin. Langaksi otin ohjeessakin olen liukuvärjätyn Aade Lõngin vironvillan. Säikähdin hieman langan karheutta, mutta se onneksi tasoittui huuhteluainevedessä liottaessa. Ja kun malli onnistui, niin sain tietenkin jatkotilauksen:
Tämäkin on samasta vironvillasta, hieman vain eri värityksellä. Tykkään, kun lanka sopii todella hyvin tähän malliin. Rytmitys on oikein hyvä.

Ja kun huivien teon alkuun pääsin, niin nälkähän kasvoi syödessä. Lankaakin vielä nurkista löytyi, niin seuraavaksi täytyi kokeilla jotain muutakin.
Tämä on Dew drops shawl, jossa täytyi hieman tarkemmin tuijottaa ohjeistusta, varsinkin loppumetreillä. Mukava kuitenkin toteuttaa, kuvio on mielestäni yksinkertaisen kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti